2016-04-19 06:00

2016-04-19 06:00

Medborgarförslag är bara en gest

KARLSTAD:

Nyligen läste vi i NWT att Karlstads kommun ska ändra på rutinerna kring medborgarförslag. Men det kommer inte att ge några fler förslag. För anledningen till att så få skriver medborgarförslag är att de har upptäckt att det inte är någon idé att komma med några förslag till kommunens förvaltningar, som i bästa fall yttrar sig om förslagen men alltid har det sista ordet. Och de tillstyrker i allmänhet inget som kostar dem något eller avviker från deras bestämda rutiner.

Medborgarförslag är bara en rökridå av välvilja för att vi ska tro att politiker och tjänstemän bryr sig om vad vi vill ha – en vacker gest, så att säga, som ser demokratisk ut. Men denna gest är lika klumpig som den så kallade dekalkampanjen var tokig.

Hans-Tommy Berg

Nyligen läste vi i NWT att Karlstads kommun ska ändra på rutinerna kring medborgarförslag. Men det kommer inte att ge några fler förslag. För anledningen till att så få skriver medborgarförslag är att de har upptäckt att det inte är någon idé att komma med några förslag till kommunens förvaltningar, som i bästa fall yttrar sig om förslagen men alltid har det sista ordet. Och de tillstyrker i allmänhet inget som kostar dem något eller avviker från deras bestämda rutiner.

Medborgarförslag är bara en rökridå av välvilja för att vi ska tro att politiker och tjänstemän bryr sig om vad vi vill ha – en vacker gest, så att säga, som ser demokratisk ut. Men denna gest är lika klumpig som den så kallade dekalkampanjen var tokig.

Hans-Tommy Berg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.