2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Nu får det vara nog med vanstyre

KIL:

Jag håller fullständigt med om gällande de friheter som ledande politiker och tjänstemän i kommunen kan ta sig, trots att de har begått felaktigheter som får andra att häpna! I Kil görs hela tiden felaktiga saker inom den kommunala förvaltningen, man upphandlar fel, sitter på dubbla stolar och befinner sig i jävssituationer, mäklar tomter utan behörighet. Till detta försöker man sälja ett helt bostadsområde med siffror om tomtförsäljning som inte överensstämmer med faktiska förhållanden – allt detta i skydd av ledande kommunpolitiker.

Hur kan vi då lösa detta sjuka beteende? vi måste alla börja reagera och inte tro att någon annan ska ta tag i problemet. Vi har alla ett ansvar för att granska när något är fel. I Kil, liksom i många andra kommuner, startas just nu den ena gruppen efter den andra som har tröttnat på politikernas misskötsamhet. Människor väljer detta i stället för att gå in i de etablerade partierna, och man kan ju fråga sig vad det beror på... Man kan nog se detta som ett uttryck för att människor tycker att nu får det vara nog med vanstyre.

Kilsbo

Less på kommunpolitiker

Jag håller fullständigt med om gällande de friheter som ledande politiker och tjänstemän i kommunen kan ta sig, trots att de har begått felaktigheter som får andra att häpna! I Kil görs hela tiden felaktiga saker inom den kommunala förvaltningen, man upphandlar fel, sitter på dubbla stolar och befinner sig i jävssituationer, mäklar tomter utan behörighet. Till detta försöker man sälja ett helt bostadsområde med siffror om tomtförsäljning som inte överensstämmer med faktiska förhållanden – allt detta i skydd av ledande kommunpolitiker.

Hur kan vi då lösa detta sjuka beteende? vi måste alla börja reagera och inte tro att någon annan ska ta tag i problemet. Vi har alla ett ansvar för att granska när något är fel. I Kil, liksom i många andra kommuner, startas just nu den ena gruppen efter den andra som har tröttnat på politikernas misskötsamhet. Människor väljer detta i stället för att gå in i de etablerade partierna, och man kan ju fråga sig vad det beror på... Man kan nog se detta som ett uttryck för att människor tycker att nu får det vara nog med vanstyre.

Kilsbo

Less på kommunpolitiker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.