2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Vi behöver rusta upp!

SVERIGE:

I dag har Sverige bara cirka 30 000 militärer som kan försvara landet. Om vi blir invaderade av något land så kan vi bara försvara oss i tre–fyra dagar.

Sverige måste ha ett bättre försvar, om det skulle bli krig, annars kan vi förlora vårt land. Så vi tycker att när man har fyllt 18 år ska det vara obligatorisk värnplikt i minst två år. Dessutom skulle Sverige få mindre arbetslöshet – fler ungdomar skulle få jobb för militären. Så satsa på försvaret!

Oscar och Emil

I dag har Sverige bara cirka 30 000 militärer som kan försvara landet. Om vi blir invaderade av något land så kan vi bara försvara oss i tre–fyra dagar.

Sverige måste ha ett bättre försvar, om det skulle bli krig, annars kan vi förlora vårt land. Så vi tycker att när man har fyllt 18 år ska det vara obligatorisk värnplikt i minst två år. Dessutom skulle Sverige få mindre arbetslöshet – fler ungdomar skulle få jobb för militären. Så satsa på försvaret!

Oscar och Emil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.