2016-02-12 06:00

2016-02-12 06:00

Rädsla för de empatilösa

KRIG:

Föreställ dig att du är ett barn som måste fly från förföljelse, våld, tortyr och terror – en resa bort från dem du älskar mest och som tar ifrån dig det som kriget möjligtvis lämnar kvar av din barndom. Föreställ dig att du kommer till ett land utan krig, där det finns skydd, ett land med frihet. Tänk dig sen in i mardrömmen som inte längre bara existerar på natten; du är jagad igen! En del av dem vill inte ha dig här, de tycker att du ska straffas för vad någon annan har gjort, de vill inte vill dela med sig av tryggheten detta land kan ge.

Ni som inte kan sätta er in i detta, inte känna empati med dem som flytt, som inte tycker att vi ska hjälpa en annan människa i nöd – det är er jag är rädd för, inte de som söker trygghet och hopp om att kanske få vara barn en liten stund till.

Mörkrädd 2016

Föreställ dig att du är ett barn som måste fly från förföljelse, våld, tortyr och terror – en resa bort från dem du älskar mest och som tar ifrån dig det som kriget möjligtvis lämnar kvar av din barndom. Föreställ dig att du kommer till ett land utan krig, där det finns skydd, ett land med frihet. Tänk dig sen in i mardrömmen som inte längre bara existerar på natten; du är jagad igen! En del av dem vill inte ha dig här, de tycker att du ska straffas för vad någon annan har gjort, de vill inte vill dela med sig av tryggheten detta land kan ge.

Ni som inte kan sätta er in i detta, inte känna empati med dem som flytt, som inte tycker att vi ska hjälpa en annan människa i nöd – det är er jag är rädd för, inte de som söker trygghet och hopp om att kanske få vara barn en liten stund till.

Mörkrädd 2016

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.