2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

:

I skolan sitter man ner genom långa lektioner och då är det viktigt att stolarna är av bra kvalitet, bekväma och inte skadar ryggen. Stolarna är ofta väldigt hårda och ryggstödet är så framåtlutat att man inte kan sitta särskilt rakt upp vilket kan leda till dålig hållning och ryggbesvär i framtiden. Dessutom är både stolarna och borden väldigt låga vilket tvingar elever att sitta med böjd rygg och nacke. När man sitter såhär under en lång period får man ont i både rygg och nacke, och det är svårt att fokusera på viktiga saker om man sitter och har ont. Därför tycker vi att man borde skaffa bättre stolar till alla skolor i Karlstad eftersom att det kan göra att eleverna inte tycker att det är lika jobbigt att sitta ner under så lång tid utan att behöva resa på sig och gå runt i klassrummet för att få sträcka på kroppen. Självklart är det dyrt att köpa så många nya stolar till alla skolor, men det borde va något vi ska satsa på eftersom att det bidrar till en bättre arbetsmiljö.

Elever med ont i ryggen

I skolan sitter man ner genom långa lektioner och då är det viktigt att stolarna är av bra kvalitet, bekväma och inte skadar ryggen. Stolarna är ofta väldigt hårda och ryggstödet är så framåtlutat att man inte kan sitta särskilt rakt upp vilket kan leda till dålig hållning och ryggbesvär i framtiden. Dessutom är både stolarna och borden väldigt låga vilket tvingar elever att sitta med böjd rygg och nacke. När man sitter såhär under en lång period får man ont i både rygg och nacke, och det är svårt att fokusera på viktiga saker om man sitter och har ont. Därför tycker vi att man borde skaffa bättre stolar till alla skolor i Karlstad eftersom att det kan göra att eleverna inte tycker att det är lika jobbigt att sitta ner under så lång tid utan att behöva resa på sig och gå runt i klassrummet för att få sträcka på kroppen. Självklart är det dyrt att köpa så många nya stolar till alla skolor, men det borde va något vi ska satsa på eftersom att det bidrar till en bättre arbetsmiljö.

Elever med ont i ryggen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.