2016-01-30 06:00

2016-01-30 06:00

Omstridddietmetod

LCHF:

Nyligen läste jag en artikel om en doktor som förespråkar LCHF som viktminskningsmetod. Sedan tidigare har jag kommit i kontakt med en forskning som görs på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där har man forskat i cirka 20 år på väldigt många patienter, och där kom det plötsligt fram att en del av gruppen fick höga kolesterolvärden. Vid närmare koll framgick det att dessa hade ätit enligt LCHF-metoden.

Så min undran är: hur bra är den dieten egentligen? Höga kolesterolvärden är ju inte bra!

Lotta

Nyligen läste jag en artikel om en doktor som förespråkar LCHF som viktminskningsmetod. Sedan tidigare har jag kommit i kontakt med en forskning som görs på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där har man forskat i cirka 20 år på väldigt många patienter, och där kom det plötsligt fram att en del av gruppen fick höga kolesterolvärden. Vid närmare koll framgick det att dessa hade ätit enligt LCHF-metoden.

Så min undran är: hur bra är den dieten egentligen? Höga kolesterolvärden är ju inte bra!

Lotta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.