2016-01-28 09:05

2016-01-28 09:05

Alla ska betala bussbiljetten

VÄRMLAND TRAFIKCHEF BUSS: Gratisåkandet inget stort problem

Svar till: Kommunal skattebetalare (NWT 26/1)

Värmlandstrafiks policy är självklart att alla ska betala sin biljett för att åka med oss. Frågan som ställdes till vd Lars Bull i NWT-artikeln (16/1) var om gratisåkningen är ett stort problem för Värmlandstrafik och på det är svaret nej, det är inget stort problem sett till hela vår verksamhet.

Vi har kontrollanter som regelbundet kontrollerar våra resenärer. Dessutom gör våra chaufförer ett bra jobb med att se till att alla har giltig biljett eller andra former av färdbevis.

Vi jobbar också målmedvetet med att på en rad olika språk ta fram information om hur vår kollektivtrafik fungerar och vilka regler som gäller. Tillsammans med Migrationsverket tittar vi också på hur vi ska finna goda rutiner att nå ut med information till de nya grupperna av människor som vi anser berikar vårt samhälle.

Sören Ohlsson

Värmlandstrafiks policy är självklart att alla ska betala sin biljett för att åka med oss. Frågan som ställdes till vd Lars Bull i NWT-artikeln (16/1) var om gratisåkningen är ett stort problem för Värmlandstrafik och på det är svaret nej, det är inget stort problem sett till hela vår verksamhet.

Vi har kontrollanter som regelbundet kontrollerar våra resenärer. Dessutom gör våra chaufförer ett bra jobb med att se till att alla har giltig biljett eller andra former av färdbevis.

Vi jobbar också målmedvetet med att på en rad olika språk ta fram information om hur vår kollektivtrafik fungerar och vilka regler som gäller. Tillsammans med Migrationsverket tittar vi också på hur vi ska finna goda rutiner att nå ut med information till de nya grupperna av människor som vi anser berikar vårt samhälle.

Sören Ohlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.