2016-01-22 06:00

2016-01-22 06:00

Politikerna måste vakna

KILS KOMMUN:

Kils politiker måste vakna ur sin dröm om att Lövenstrandsområdet ska vara kommunens framtida tillväxt. Trots flera år av massiv marknadsföring gapar tomterna tomma. Endast gatubelysningen lyser upp området.

Samtidigt förfulas centrum allt mer. Skyltar om att centrumutveckling pågår är väl ett försök att dämpa kritiken från både företagare och allmänheten. Ett resecentrum är nog bra men man kan göra långt mycket mer innan fler affärslokaler gapar tomma. Ett grönt torg bakom kommunhuset kommer inte att hjälpa den livsnödvändiga handeln.

Det är dags för Kils politiker att ta ansvar och förvalta det som finns i kommunen. För när allt är borta kommer ingen att kunna livnära sig på Lövenstrandsprojektet. Jag antar att när notan ska betalas för alla våghalsiga projekt som nuvarande politiker sjösätter, så lär vi få ett rejält ökat skatteuttag och ännu dyrare kommunala utgifter. Det finns inga andra än vi Kilsbor som kommer att drabbas av detta.

Kilsbo

Kils politiker måste vakna ur sin dröm om att Lövenstrandsområdet ska vara kommunens framtida tillväxt. Trots flera år av massiv marknadsföring gapar tomterna tomma. Endast gatubelysningen lyser upp området.

Samtidigt förfulas centrum allt mer. Skyltar om att centrumutveckling pågår är väl ett försök att dämpa kritiken från både företagare och allmänheten. Ett resecentrum är nog bra men man kan göra långt mycket mer innan fler affärslokaler gapar tomma. Ett grönt torg bakom kommunhuset kommer inte att hjälpa den livsnödvändiga handeln.

Det är dags för Kils politiker att ta ansvar och förvalta det som finns i kommunen. För när allt är borta kommer ingen att kunna livnära sig på Lövenstrandsprojektet. Jag antar att när notan ska betalas för alla våghalsiga projekt som nuvarande politiker sjösätter, så lär vi få ett rejält ökat skatteuttag och ännu dyrare kommunala utgifter. Det finns inga andra än vi Kilsbor som kommer att drabbas av detta.

Kilsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.