2016-01-21 06:00

2016-01-21 06:00

Är dyrast – men ändå stoltast...

PRISER:

I förra veckan redovisades PRO:s stora prisundersökning. Återigen var Coop dyrast. I Värmland kom de först på åttonde plats bland stormarknader och större butiker, efter sex Icabutiker som var billigare. Bland små och mindre butiker var det ännu värre.

Själv bor jag i Kil och konstaterar att Coop är drygt 18 procent dyrare än Ica. För en tvåbarnsfamilj med en matkostnad på 6 500 kronor per månad ger det en merkostnad på cirka 1 200, eller 14 400 kronor per år. Mycket pengar!

Jag slutade handla på Coop i samband med skandalerna runt höga chefslöner och annat mygel. När jag ser dessa siffror stärks jag i min övertygelse att det var ett bra beslut.

Man frågar sig vad Coops slogan ”Vi är stoltare än någonsin” står för. Kan man vara stolt när man är dyrast?

Kilsbo

I förra veckan redovisades PRO:s stora prisundersökning. Återigen var Coop dyrast. I Värmland kom de först på åttonde plats bland stormarknader och större butiker, efter sex Icabutiker som var billigare. Bland små och mindre butiker var det ännu värre.

Själv bor jag i Kil och konstaterar att Coop är drygt 18 procent dyrare än Ica. För en tvåbarnsfamilj med en matkostnad på 6 500 kronor per månad ger det en merkostnad på cirka 1 200, eller 14 400 kronor per år. Mycket pengar!

Jag slutade handla på Coop i samband med skandalerna runt höga chefslöner och annat mygel. När jag ser dessa siffror stärks jag i min övertygelse att det var ett bra beslut.

Man frågar sig vad Coops slogan ”Vi är stoltare än någonsin” står för. Kan man vara stolt när man är dyrast?

Kilsbo