2016-01-20 17:34

2016-01-20 17:34

Knepen för att locka oss till affärernas alla realisationer

HANDEL: Procenträkning och urval

Nu är julens helger till ända, likaså därmed återkommande realisationer. Det man kan fundera över är om detaljhandeln använder en och samma mall vid sina annonseringar inför realisationerna. Vem känner inte till skrivningarna ”upp till 70 procent” respektive ”på utvalda produkter”?

Själv har jag roat mig med att leta efter de varor som har erbjudits till just 70 procent. Jag har fått leta länge innan jag lyckats hitta denna – eller dessa – varor! Den överväldigande delen nedsatta varor har erbjudits till 30 procent – i bästa fall. Det är väl inte så att skrivningen ”upp till...” används enbart för att locka oss köpare till butikerna...?

Angående de ”utvalda produkterna” som realisationerna enbart avser, är det lätt att konstatera att dessa varor inte tillhör de mest omsatta i butikerna innan realisationerna.

Slutligen har jag en liten fundering: när ska detaljhandeln förstå att myntenheten ören övergavs för flera år sedan?

Trött på alla "endast 999:90"

Nu är julens helger till ända, likaså därmed återkommande realisationer. Det man kan fundera över är om detaljhandeln använder en och samma mall vid sina annonseringar inför realisationerna. Vem känner inte till skrivningarna ”upp till 70 procent” respektive ”på utvalda produkter”?

Själv har jag roat mig med att leta efter de varor som har erbjudits till just 70 procent. Jag har fått leta länge innan jag lyckats hitta denna – eller dessa – varor! Den överväldigande delen nedsatta varor har erbjudits till 30 procent – i bästa fall. Det är väl inte så att skrivningen ”upp till...” används enbart för att locka oss köpare till butikerna...?

Angående de ”utvalda produkterna” som realisationerna enbart avser, är det lätt att konstatera att dessa varor inte tillhör de mest omsatta i butikerna innan realisationerna.

Slutligen har jag en liten fundering: när ska detaljhandeln förstå att myntenheten ören övergavs för flera år sedan?

Trött på alla "endast 999:90"

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.