2016-01-14 16:54

2016-01-14 16:54

Plogvallar i Kil fungerar som svårforcerade handelshinder

VINTER: Det går veckor mellan snösaneringarna

”Tack för att Ni handlar i Kil!” kan man läsa på skyltar i de lokala butikerna.

Jodå, vi är många som gärna handlar i Kil – om vi bara tar oss in i butikerna...

För oss som har svårt att gå redan under normala förhållanden, är det så här års näst intill omöjligt att forcera de halvmeterhöga och meterbreda plogvallarna, som blockerar området mellan parkeringarna på gatan och trottoarerna. Att kliva direkt ut i körbanan är alltför riskabelt för en som är rörelsehindrad. Och om man påtalar förhållandet för en butiksinnehavare, får man allt som oftast svaret att snöröjning är fastighetsägarens skyldighet.

Kils kommun borde vara mer på alerten med att få undan plogvallarna. Vi har förståelse för att det kan ta lite tid vid kraftiga snöfall, men det ska inte behöva gå veckor mellan plogvallssaneringarna.

Och är det så att fastighetsägarna struntar i sina skyldigheter, så får väl butiksägarna själva ta fram skyffeln – tills kommunen gör vad den ska.

A-M Johansson

Fagerås

”Tack för att Ni handlar i Kil!” kan man läsa på skyltar i de lokala butikerna.

Jodå, vi är många som gärna handlar i Kil – om vi bara tar oss in i butikerna...

För oss som har svårt att gå redan under normala förhållanden, är det så här års näst intill omöjligt att forcera de halvmeterhöga och meterbreda plogvallarna, som blockerar området mellan parkeringarna på gatan och trottoarerna. Att kliva direkt ut i körbanan är alltför riskabelt för en som är rörelsehindrad. Och om man påtalar förhållandet för en butiksinnehavare, får man allt som oftast svaret att snöröjning är fastighetsägarens skyldighet.

Kils kommun borde vara mer på alerten med att få undan plogvallarna. Vi har förståelse för att det kan ta lite tid vid kraftiga snöfall, men det ska inte behöva gå veckor mellan plogvallssaneringarna.

Och är det så att fastighetsägarna struntar i sina skyldigheter, så får väl butiksägarna själva ta fram skyffeln – tills kommunen gör vad den ska.

A-M Johansson

Fagerås

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.