2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

Lång väntan och orimligt dyrt

TANDVÅRD:

Jag är pensionär sedan några år och nu behöver jag få en tand opererad. Jag fick en remiss av min tandläkare till sjukhuset för att operera tanden. Den remissen skickades in för sju månader sedan... Efter att jag själv nyligen ringde och frågade vart remissen tagit vägen, så fick jag äntligen en tid i februari.

Sedan kom nästa överraskning: de informerade mig om att det kommer att kosta cirka 4 500 kronor!

Jag har betalat skatt i många år, och gör så även nu. Är det verkligen rätt och riktigt att en pensionär ska behöva betala så mycket för ett sjukhusbesök? Vad jag har förstått har asylsökande företräde samt gratis tandvård. Naturligtvis ska alla i Sverige ha rätt till tandvård, men till vilket pris? Ska vi pensionärer, som har betalat skatt i många år, behöva betala höga tandvårdsbesök medan andra får den gratis?

K B

Jag är pensionär sedan några år och nu behöver jag få en tand opererad. Jag fick en remiss av min tandläkare till sjukhuset för att operera tanden. Den remissen skickades in för sju månader sedan... Efter att jag själv nyligen ringde och frågade vart remissen tagit vägen, så fick jag äntligen en tid i februari.

Sedan kom nästa överraskning: de informerade mig om att det kommer att kosta cirka 4 500 kronor!

Jag har betalat skatt i många år, och gör så även nu. Är det verkligen rätt och riktigt att en pensionär ska behöva betala så mycket för ett sjukhusbesök? Vad jag har förstått har asylsökande företräde samt gratis tandvård. Naturligtvis ska alla i Sverige ha rätt till tandvård, men till vilket pris? Ska vi pensionärer, som har betalat skatt i många år, behöva betala höga tandvårdsbesök medan andra får den gratis?

K B

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.