2016-01-12 15:53

2016-01-12 15:53

Bensinpriset bör inte vara högre än 6 kronor per liter

DRIVMEDEL: Bränslebolagen ägnar sig åt kartellverksamhet

Det är intressant följa priserna på bensin och diesel. När råoljan kostade 140 dollar per fat så höjde bensinbolagen omedelbart priset till 14 kronor per liter. Nu kostar råoljan 34 dollar och vi har fortfarande skyhöga bränslepriser på cirka 12 kronor.

Hur kommer det sig att svensken inte protesterar och gör som i USA – ställer alla bilar, inklusive transportföretag, i protest? Med dagens priser på råolja, som har varit väldigt låga väldigt länge, borde literpriset på sin höjd vara 6 kronor. Varför reagerar ingen på den kartellverksamhet som bränslebolagen bedriver? Hur kommer det sig det är fullt lagligt med ockerpriser på bränsle?

Stefan

Det är intressant följa priserna på bensin och diesel. När råoljan kostade 140 dollar per fat så höjde bensinbolagen omedelbart priset till 14 kronor per liter. Nu kostar råoljan 34 dollar och vi har fortfarande skyhöga bränslepriser på cirka 12 kronor.

Hur kommer det sig att svensken inte protesterar och gör som i USA – ställer alla bilar, inklusive transportföretag, i protest? Med dagens priser på råolja, som har varit väldigt låga väldigt länge, borde literpriset på sin höjd vara 6 kronor. Varför reagerar ingen på den kartellverksamhet som bränslebolagen bedriver? Hur kommer det sig det är fullt lagligt med ockerpriser på bränsle?

Stefan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.