2016-01-04 06:00

2016-01-04 06:00

Aspekter på rekryteringen

MELLANSCHEFER:

Karlstads kommun, speciellt teknik- och fastighetsförvaltningen, rekryterar sina mellanchefer bland dem som har jobbat med sina jämlikar i 10–20 år: plötsligt blir din före detta arbetskompis chef över dig... Varför är det ingen som reagerar på det, att du ska ha lönesamtal med någon som du har suttit i lunchrummet och snackat med om hur dåliga löner vi har?

Men det är kulturen inom teknik & fastighet – de som fjäskar för cheferna blir så kallade arbetande förmän. Jag undrar om politikerna vet vad som händer på den här förvaltningen.

Kansas

Karlstads kommun, speciellt teknik- och fastighetsförvaltningen, rekryterar sina mellanchefer bland dem som har jobbat med sina jämlikar i 10–20 år: plötsligt blir din före detta arbetskompis chef över dig... Varför är det ingen som reagerar på det, att du ska ha lönesamtal med någon som du har suttit i lunchrummet och snackat med om hur dåliga löner vi har?

Men det är kulturen inom teknik & fastighet – de som fjäskar för cheferna blir så kallade arbetande förmän. Jag undrar om politikerna vet vad som händer på den här förvaltningen.

Kansas