2015-12-14 06:00

2015-12-14 06:00

Det sociala är ett fiasko

KARLSTAD

Jag har varit i kontakt med socialförvaltningen hundratals gånger om min vän som nu dricker ihjäl sig och inte får någon hjälp.

Det som händer är att någon kommer hem till henne och kollar promillehalten. Jag vet också att det sker samtal med henne vid dessa tillfällen, men när du har mellan två och fyra promille alkohol i blodet, kan vem som helst räkna ut att det inte blir mycket till samtal!

Hur länge ska denna plåga behöva pågå, dels för henne själv och dels för oss som försöker att stötta henne?

Kenneth

Jag har varit i kontakt med socialförvaltningen hundratals gånger om min vän som nu dricker ihjäl sig och inte får någon hjälp.

Det som händer är att någon kommer hem till henne och kollar promillehalten. Jag vet också att det sker samtal med henne vid dessa tillfällen, men när du har mellan två och fyra promille alkohol i blodet, kan vem som helst räkna ut att det inte blir mycket till samtal!

Hur länge ska denna plåga behöva pågå, dels för henne själv och dels för oss som försöker att stötta henne?

Kenneth

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.