2015-11-27 11:05

2015-11-27 11:05

Camping eller inte camping?

EU-MIGRANTER

Nu har kyrkorna i Karlstad sålt husvagnar för en symbolisk summa till EU-migranterna som bor på Våxnäs. Är det ok om de säljer dem vidare till ett marknadsmässigt pris? Nu har ju regeringen deklarerat att kommunerna inte ska upplåta campingar för att dessa människor inte ska fastna i sitt tiggande. Vad de verkligen behöver är att få andra alternativ De behöver utbildning för att ta sig ur sin eländiga situation och det måste deras hemländer stå för med hjälp av olika ideella organisationer. De som vill hjälpa till kanske ska överväga sina goda gärningar. Om man ser någon som ligger i en vak är det nog bättre att dra upp personen än att gå dit med en varm mössa och soppa och låta denne ligga kvar och vänta på nästa soppskål.

Nu har kyrkorna i Karlstad sålt husvagnar för en symbolisk summa till EU-migranterna som bor på Våxnäs. Är det ok om de säljer dem vidare till ett marknadsmässigt pris? Nu har ju regeringen deklarerat att kommunerna inte ska upplåta campingar för att dessa människor inte ska fastna i sitt tiggande. Vad de verkligen behöver är att få andra alternativ De behöver utbildning för att ta sig ur sin eländiga situation och det måste deras hemländer stå för med hjälp av olika ideella organisationer. De som vill hjälpa till kanske ska överväga sina goda gärningar. Om man ser någon som ligger i en vak är det nog bättre att dra upp personen än att gå dit med en varm mössa och soppa och låta denne ligga kvar och vänta på nästa soppskål.

  • Ond eller god

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.