2015-10-20 06:00

2015-10-20 06:00

En pizzeria, en pulkabacke och ledare för gymnastiken

VÄSE: Dystra utsikter

Svar till kommunalråd Andreas Pettersson (NWT 17/10):

Du skriver att vi ska få dubbelspår till Väse och att restiden blir kortare. Den information jag fått är att det blir dubbelspår genom Väse samhälle för mötande tåg. Det är ju bra samhällsutveckling. Det vore ju dumt att lägga spåren där det inte finns några hus.

När jag var liten fanns det tre affärer, en järnhandel, en skoaffär och järnvägsstation där med godsexpedition. Kort sagt: ett samhälle.

Det som finns kvar är en affär omgjord till pizzeria och stationshuset. Båda ska rivas för det extra spåret. Sedan är Väse centrums saga all. Men vi får ju en pulkabacke och ledare till gymnastikföreningen och så behöver inte bussen vänta vid stationshuset där ingen tågresenär gått av eller på sedan 20 år tillbaka...

E E

Väsebo

Svar till kommunalråd Andreas Pettersson (NWT 17/10):

Du skriver att vi ska få dubbelspår till Väse och att restiden blir kortare. Den information jag fått är att det blir dubbelspår genom Väse samhälle för mötande tåg. Det är ju bra samhällsutveckling. Det vore ju dumt att lägga spåren där det inte finns några hus.

När jag var liten fanns det tre affärer, en järnhandel, en skoaffär och järnvägsstation där med godsexpedition. Kort sagt: ett samhälle.

Det som finns kvar är en affär omgjord till pizzeria och stationshuset. Båda ska rivas för det extra spåret. Sedan är Väse centrums saga all. Men vi får ju en pulkabacke och ledare till gymnastikföreningen och så behöver inte bussen vänta vid stationshuset där ingen tågresenär gått av eller på sedan 20 år tillbaka...

E E

Väsebo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.