2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

Garanti för att få tak över huvudet

HEMLÖSA:

Svar till signaturen Regina (NWT 12/10):

Du frågar vad vi gör för Karlstads kommuns bostadslösa och hemlösa. För personer som är skrivna i Karlstad gör vi flera insatser. Vi arbetar direkt med varje individ via vår socialtjänst med uppsökande verksamhet, vårdalternativ och försörjningsstöd för att hitta den bästa lösningen för var och en. Vi har en insats som heter bostad först, som är en tak-över-huvudet-garanti för våra hemlösa. Övriga insatser som görs är: missbruksvård, avgiftningar, boenden för kvinnor och män, försörjningsstöd, jobbcenter, samtalsgrupper med mera.

Marléne Lund Kopparklint (M)

Kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Svar till signaturen Regina (NWT 12/10):

Du frågar vad vi gör för Karlstads kommuns bostadslösa och hemlösa. För personer som är skrivna i Karlstad gör vi flera insatser. Vi arbetar direkt med varje individ via vår socialtjänst med uppsökande verksamhet, vårdalternativ och försörjningsstöd för att hitta den bästa lösningen för var och en. Vi har en insats som heter bostad först, som är en tak-över-huvudet-garanti för våra hemlösa. Övriga insatser som görs är: missbruksvård, avgiftningar, boenden för kvinnor och män, försörjningsstöd, jobbcenter, samtalsgrupper med mera.

Marléne Lund Kopparklint (M)

Kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden