2015-10-12 06:00

2015-10-12 06:00

Svepskäl för att höja skatterna

DRIVMEDEL:

Socialdemokraterna föreslår tillsammans med Miljöpartiet höjd skatt på bensin och diesel – av miljöskäl. Naturligtvis kommer varken yrkeschaufförer eller pendlare och andra som behöver sina personbilar att köra mindre för den skull.

Det är djupt oanständigt av regeringen att vältra över ansvaret för vilken typ av fordon som ska trafikera våra vägar på enskilda konsumenter. Som konsument köper jag naturligtvis det fordon som motsvarar mina behov och har rimlig miljöpåverkan. Det är våra myndigheter och beslutsfattare som ska se till så att de bilar som finns på marknaden är så miljövänliga som möjligt.

Den här skattehöjningen är bara en skattehöjning, ingenting annat. Analysen av vilken påverkan det får för livet utanför storstadsregionen imponerar inte, om den ens existerar.

Miljövänlig bilist

Socialdemokraterna föreslår tillsammans med Miljöpartiet höjd skatt på bensin och diesel – av miljöskäl. Naturligtvis kommer varken yrkeschaufförer eller pendlare och andra som behöver sina personbilar att köra mindre för den skull.

Det är djupt oanständigt av regeringen att vältra över ansvaret för vilken typ av fordon som ska trafikera våra vägar på enskilda konsumenter. Som konsument köper jag naturligtvis det fordon som motsvarar mina behov och har rimlig miljöpåverkan. Det är våra myndigheter och beslutsfattare som ska se till så att de bilar som finns på marknaden är så miljövänliga som möjligt.

Den här skattehöjningen är bara en skattehöjning, ingenting annat. Analysen av vilken påverkan det får för livet utanför storstadsregionen imponerar inte, om den ens existerar.

Miljövänlig bilist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.