2015-10-10 06:00

2015-10-10 06:00

En lektion i eco-drivning

EKONOMI/MILJÖ:

Svar till Sofie Lind (NWT 7/10):

Du skrev att vi yrkes trafikanter skulle sluta med att skriva idiotiska insändare. Nu undrar jag om du har hört talas om eller ens vet vad eco-drivning är och vad det innebär? Här kommer en lektion till dig och övriga trafikanter:

Eco-drivning innebär att hålla så jämn fart som möjligt, det vill säga att om vi lastbilschaufförer kommer ikapp en långsamtgående bil, så tvingas vi att växla ned, för att i nästa moment behöva accelerera igen. Det drar mer bränsle plus medför även andra nackdelar för våra ekipage. Vidare så gäller det rulla när tillfälle ges, för att spara på både bränsle och miljö.

Vi vet vad hastighetsskyltarna betyder. Du är nog välkommen att åka med en yrkeschaufför någon dag, så får du lära dig vad eco-driving innebär, i stället för att ondgöra dig via insändare.

Lastbilschaffis i 41 år

Svar till Sofie Lind (NWT 7/10):

Du skrev att vi yrkes trafikanter skulle sluta med att skriva idiotiska insändare. Nu undrar jag om du har hört talas om eller ens vet vad eco-drivning är och vad det innebär? Här kommer en lektion till dig och övriga trafikanter:

Eco-drivning innebär att hålla så jämn fart som möjligt, det vill säga att om vi lastbilschaufförer kommer ikapp en långsamtgående bil, så tvingas vi att växla ned, för att i nästa moment behöva accelerera igen. Det drar mer bränsle plus medför även andra nackdelar för våra ekipage. Vidare så gäller det rulla när tillfälle ges, för att spara på både bränsle och miljö.

Vi vet vad hastighetsskyltarna betyder. Du är nog välkommen att åka med en yrkeschaufför någon dag, så får du lära dig vad eco-driving innebär, i stället för att ondgöra dig via insändare.

Lastbilschaffis i 41 år