2015-10-03 06:00

2015-10-03 06:00

Jägarna ska få hålla efter vargen

FAUNA:

Vargen tar över

Vargen är en stor diskussionsfråga bland många. Vissa tycker alla vargar ska dö för att de tar hundar och annat. Men det är ju ett vilt djur, man ska kunna gå ut i skogen och se en varg. Men det ska vara väldigt sällsynt.

Det finns runt 500 vargar i Sverige och det är för mycket tycker jag. 100, utspridda över hela landet, vore bättre. Direkt det blir skyddsjakt på varg så stoppas den av någon som aldrig varit i skogen eller haft en hund som jagat. Jägarna borde få hålla efter vargen som man gör med älgarna.

Elev Kvistbergsskolan

Vargen tar över

Vargen är en stor diskussionsfråga bland många. Vissa tycker alla vargar ska dö för att de tar hundar och annat. Men det är ju ett vilt djur, man ska kunna gå ut i skogen och se en varg. Men det ska vara väldigt sällsynt.

Det finns runt 500 vargar i Sverige och det är för mycket tycker jag. 100, utspridda över hela landet, vore bättre. Direkt det blir skyddsjakt på varg så stoppas den av någon som aldrig varit i skogen eller haft en hund som jagat. Jägarna borde få hålla efter vargen som man gör med älgarna.

Elev Kvistbergsskolan