2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Flyktingar ska inte gnälla på maten

VÄRMLAND:

Till alla tolkar till asylsökande: förklara för människor som kommer hit att man inte kan börja gnälla om man får samma mat två dagar i rad. Det späder bara på främlingsfientligheten. Vi är så många som verkligen önskar dem välkomna hit och hoppas att de ska komma till trygghet från krig och andra vidrigheter.

Tyvärr är det så att många fattiga pensionärer, ensamstående familjeförsörjare och andra utsatta här i vårt land också ganska ofta måste äta samma mat flera dagar i sträck för att klara sig. Vi gör nog så gott vi kan för att hjälpa till i nöden och många engagerar sig enormt för att hjälpa, både med tid och pengar. Därför blir jag mycket besviken och orolig över vad dessa klagomål över mat ställer till med. Detta är ett så stort problem att vi alla måste hjälpas åt så gott vi kan – nu!

Mamma

Till alla tolkar till asylsökande: förklara för människor som kommer hit att man inte kan börja gnälla om man får samma mat två dagar i rad. Det späder bara på främlingsfientligheten. Vi är så många som verkligen önskar dem välkomna hit och hoppas att de ska komma till trygghet från krig och andra vidrigheter.

Tyvärr är det så att många fattiga pensionärer, ensamstående familjeförsörjare och andra utsatta här i vårt land också ganska ofta måste äta samma mat flera dagar i sträck för att klara sig. Vi gör nog så gott vi kan för att hjälpa till i nöden och många engagerar sig enormt för att hjälpa, både med tid och pengar. Därför blir jag mycket besviken och orolig över vad dessa klagomål över mat ställer till med. Detta är ett så stort problem att vi alla måste hjälpas åt så gott vi kan – nu!

Mamma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.