2015-09-29 06:00

2015-09-29 06:00

Kommunen rörsig i en gråzon

KARLSTAD:

Nu ska Karlstads kommun återigen öppna camping åt tiggarna. Detta beslut går emot allt vad regeringens samordnare Martin Walfridsson säger i sin rapport. Där står bland annat: Kommuner som upplåter mark åt EU-migranter frångår likabehandlingsprincipen. Detta tillåter inte kommunallagen.

För att undvika lagbrott säger då Per-Inge Lidén att campingen ska vara öppen för alla. Ska beslutande politiker verkligen fara runt i dessa gråzoner? Att kringgå en lags syfte på detta vis är verkligen illavarslande.

Jag uppmanar intresserade att läsa hela rapporten som Martin Walfridsson lämnade i somras.

Ulf Johansson

Nu ska Karlstads kommun återigen öppna camping åt tiggarna. Detta beslut går emot allt vad regeringens samordnare Martin Walfridsson säger i sin rapport. Där står bland annat: Kommuner som upplåter mark åt EU-migranter frångår likabehandlingsprincipen. Detta tillåter inte kommunallagen.

För att undvika lagbrott säger då Per-Inge Lidén att campingen ska vara öppen för alla. Ska beslutande politiker verkligen fara runt i dessa gråzoner? Att kringgå en lags syfte på detta vis är verkligen illavarslande.

Jag uppmanar intresserade att läsa hela rapporten som Martin Walfridsson lämnade i somras.

Ulf Johansson