2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Höjda lärarlöner fel väg att gå

SKOLPROBLEM:

Som regeringen aviserar i sin budget för det kommande året ska lärare få 3 000 kronor mer i månadslön. Jag tycker det är förskräckligt att man ska bidra till detta vansinne via skattsedeln.

Menar man att det på detta sätt ska bli höjd kvalitet i skolan, att det ska leda till goda resultat för eleverna? Det är knappast möjligt att leverera detta med höjda lärarlöner om detta är motivet. Jag hoppas i alla fall att detta sker, för det är inte lite pengar!

Personligen anser jag inte att höjda lärarlöner kan råda bot på de problem som finns i skolan. Det är bland annat mer resurser och färre barn i klasserna som behövs! Tydliga regler och krav för eleverna att nå mål hade inte ens kostat pengar. Denna satsning är som att kasta bort pengar.

Värmlänning

Som regeringen aviserar i sin budget för det kommande året ska lärare få 3 000 kronor mer i månadslön. Jag tycker det är förskräckligt att man ska bidra till detta vansinne via skattsedeln.

Menar man att det på detta sätt ska bli höjd kvalitet i skolan, att det ska leda till goda resultat för eleverna? Det är knappast möjligt att leverera detta med höjda lärarlöner om detta är motivet. Jag hoppas i alla fall att detta sker, för det är inte lite pengar!

Personligen anser jag inte att höjda lärarlöner kan råda bot på de problem som finns i skolan. Det är bland annat mer resurser och färre barn i klasserna som behövs! Tydliga regler och krav för eleverna att nå mål hade inte ens kostat pengar. Denna satsning är som att kasta bort pengar.

Värmlänning