2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Det stora tågrånet

POLITIK:

Miljöpartiet var mycket kritiskt när den förra regeringen förstärkte statsbudgeten genom att plocka ut 250 miljoner kronor från SJ. Alliansen rånade SJ, enligt språkrören.

Nu ställer den rödgröna regeringen till stort kaos, situationen går inte att kontrollera och regeringen håller på att köra statsfinanserna i botten. För att förstärka statsbudgeten ”rånar” miljöpartiregeringen SJ på ytterligare 1,7 miljarder. Beslutet tas på en extra bolagsstämma den 25 september och den 30 september ska pengarna finnas på regeringens konto.

Detta är en fjärdedel av SJ:s fria kapital. I fjol hade SJ en vinst på 600 miljoner kronor.

Medborgare

Miljöpartiet var mycket kritiskt när den förra regeringen förstärkte statsbudgeten genom att plocka ut 250 miljoner kronor från SJ. Alliansen rånade SJ, enligt språkrören.

Nu ställer den rödgröna regeringen till stort kaos, situationen går inte att kontrollera och regeringen håller på att köra statsfinanserna i botten. För att förstärka statsbudgeten ”rånar” miljöpartiregeringen SJ på ytterligare 1,7 miljarder. Beslutet tas på en extra bolagsstämma den 25 september och den 30 september ska pengarna finnas på regeringens konto.

Detta är en fjärdedel av SJ:s fria kapital. I fjol hade SJ en vinst på 600 miljoner kronor.

Medborgare