2015-09-16 06:00

2015-09-17 10:32

Torsbybesök blev obehaglig upplevelse

TORSBY

Rasism

God morgon alla Torsbybor. Vår son kommer hem från helgens besök i er kommun med vänner. Vår son är adopterad från Colombia och har ett vanligt svenskt namn. Under helgen har tilltalsordet till vår son dock mest varit ”neger” bland små grupperingar av ungdomar i Torsby. Låna ut en tändare till en ”neger” är tydligen inget man gör i Torsby, och när ”negern” sträcker ut sin hand och ska hälsa på gemensamma bekanta så backar man tydligen som Torsbybo. Självklart måste också ”negern” få en smäll då och då under helgen.

Självklart är inte alla Torsbybor rasister. Men vi vill ändå lyfta helgens händelser och be såväl politiker som en och annan förälder att ta tag i detta.

Christer och Anita

God morgon alla Torsbybor. Vår son kommer hem från helgens besök i er kommun med vänner. Vår son är adopterad från Colombia och har ett vanligt svenskt namn. Under helgen har tilltalsordet till vår son dock mest varit ”neger” bland små grupperingar av ungdomar i Torsby. Låna ut en tändare till en ”neger” är tydligen inget man gör i Torsby, och när ”negern” sträcker ut sin hand och ska hälsa på gemensamma bekanta så backar man tydligen som Torsbybo. Självklart måste också ”negern” få en smäll då och då under helgen.

Självklart är inte alla Torsbybor rasister. Men vi vill ändå lyfta helgens händelser och be såväl politiker som en och annan förälder att ta tag i detta.

Christer och Anita