2015-09-14 06:00

2015-09-14 06:00

Hemtjänsten nattar mitt på dagen

KARLSTAD:

Vi har valt alternativ 1 à 964 kronor per månad i kommunens förslag på erforderlig hemhjälp, ett alternativ medger tillfälle för egna insatser.

Hemtjänsten utgår från två besök per dag, fem dagar i veckan – ett besök på förmiddagen för hjälp med hygien plus påklädning, och ett andra besök på eftermiddagen för hygien och avklädning klockan 15–15.30.

Vad vi reagerar på är att en relativt pigg vårdtagare ska behöva nattas före klockan fyra på eftermiddagen... ”Ja, så är det bestämt”, säger en talesman för kommunen. Hur har de tänkt egentligen, om alls? Tänk om, tänk rätt! Det bolag vi anlitar arbetar i tvåskift, fram till klockan 22.

Vi är många som vill ha en lämplig tid på kvällen. Den tidiga eftermiddagsturen har vi ingen större nytta av, då ingen annan hjälp ingår. Det måste vara möjligt för vårdtagaren att på ett värdigt sätt kunna umgås – utan nattdräkt!

Gubben vid sidan om

Vi har valt alternativ 1 à 964 kronor per månad i kommunens förslag på erforderlig hemhjälp, ett alternativ medger tillfälle för egna insatser.

Hemtjänsten utgår från två besök per dag, fem dagar i veckan – ett besök på förmiddagen för hjälp med hygien plus påklädning, och ett andra besök på eftermiddagen för hygien och avklädning klockan 15–15.30.

Vad vi reagerar på är att en relativt pigg vårdtagare ska behöva nattas före klockan fyra på eftermiddagen... ”Ja, så är det bestämt”, säger en talesman för kommunen. Hur har de tänkt egentligen, om alls? Tänk om, tänk rätt! Det bolag vi anlitar arbetar i tvåskift, fram till klockan 22.

Vi är många som vill ha en lämplig tid på kvällen. Den tidiga eftermiddagsturen har vi ingen större nytta av, då ingen annan hjälp ingår. Det måste vara möjligt för vårdtagaren att på ett värdigt sätt kunna umgås – utan nattdräkt!

Gubben vid sidan om

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.