2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Skilj på flyktingar och invandrare

MIGRATION:

När jag på morgonen den 5/9 såg på tv-nyheterna och åter igen möttes av bilden av tusental migranter som väntar på att få åka vidare från Budapest, ställde jag mig ändå frågande: är dessa människor flyktingar eller är de invandrare?

En flykting är någon som flyr för sitt liv och en invandrare är någon som flyttar frivilligt från sitt land.

En man som blev intervjuad när han precis steg på en buss som äntligen skulle ta dem till Österrike sa att han skulle till Tyskland, och om det är bra där ska han stanna där.

Om man flyr för sitt liv är man då inte nöjd med att få komma till ett land vilket som helst som är fredligt? Jag får känslan av att migranterna tycker sig ha valmöjligheter. Är de invandrare så ska de försörja sig själva och inte bli omhändertagen enligt asylrätten.

A

När jag på morgonen den 5/9 såg på tv-nyheterna och åter igen möttes av bilden av tusental migranter som väntar på att få åka vidare från Budapest, ställde jag mig ändå frågande: är dessa människor flyktingar eller är de invandrare?

En flykting är någon som flyr för sitt liv och en invandrare är någon som flyttar frivilligt från sitt land.

En man som blev intervjuad när han precis steg på en buss som äntligen skulle ta dem till Österrike sa att han skulle till Tyskland, och om det är bra där ska han stanna där.

Om man flyr för sitt liv är man då inte nöjd med att få komma till ett land vilket som helst som är fredligt? Jag får känslan av att migranterna tycker sig ha valmöjligheter. Är de invandrare så ska de försörja sig själva och inte bli omhändertagen enligt asylrätten.

A