2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

Ett huvudlöst förslag

HJÄLMTVÅNG: Utopiska råd från trafiksäkerhetsexpert

Jag läste att någon så kallad trafiksäkerhetsexpert nu kräver att även alla vuxna cyklister bör bära hjälm, detta för att den utopiska drömmen om nolltolerans för omkomna i trafiken ska kunna uppnås. Jo, jo...

Varför inte då på samma gång kräva hjälm på också för alla spark- och skidåkare?

Nästa genidrag att se fram emot vore väl obligatoriskt hjälmtvång för alla medborgare under den tid på året ¨då man kan riskera att få en nedfallande istapp i huvudet?

Jag vill ogärna kalla förslagspersonen ifråga för träskalle, men uppenbart bör han själv alltid bära hjälm när han vistas utomhus eftersom risken för att han ska bli attackerad av en hackspett torde vara överhängande!

En femtåig hackspett

Jag läste att någon så kallad trafiksäkerhetsexpert nu kräver att även alla vuxna cyklister bör bära hjälm, detta för att den utopiska drömmen om nolltolerans för omkomna i trafiken ska kunna uppnås. Jo, jo...

Varför inte då på samma gång kräva hjälm på också för alla spark- och skidåkare?

Nästa genidrag att se fram emot vore väl obligatoriskt hjälmtvång för alla medborgare under den tid på året ¨då man kan riskera att få en nedfallande istapp i huvudet?

Jag vill ogärna kalla förslagspersonen ifråga för träskalle, men uppenbart bör han själv alltid bära hjälm när han vistas utomhus eftersom risken för att han ska bli attackerad av en hackspett torde vara överhängande!

En femtåig hackspett