2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

En otydlig redovisning

LÖNER:

Svar till Therese Andersson (NWT 31/8):

Som anställd och styrelserepresentant i Konsum Värmland skriver du bland annat att ledningsgruppen – bestående av sju personer, inklusive vd – inte är högt betald och att gruppens löneutveckling från juli 2014 till juli 2015 var minus 21,6 procent.

Kan det stämma att ledningsgruppen har fått en lönesänkning med 21,6 procent och vd en höjning med 25? Då skulle ju ledningsgruppen förutom vd har fått en sänkning som är klart större än de 21,6 procent som du skriver. Det verkar osannolikt.

Jag tror att du blandar äpplen med päron. Du borde vara tydligare när du går ut och redovisar sådana siffror!

Räknenisse

Svar till Therese Andersson (NWT 31/8):

Som anställd och styrelserepresentant i Konsum Värmland skriver du bland annat att ledningsgruppen – bestående av sju personer, inklusive vd – inte är högt betald och att gruppens löneutveckling från juli 2014 till juli 2015 var minus 21,6 procent.

Kan det stämma att ledningsgruppen har fått en lönesänkning med 21,6 procent och vd en höjning med 25? Då skulle ju ledningsgruppen förutom vd har fått en sänkning som är klart större än de 21,6 procent som du skriver. Det verkar osannolikt.

Jag tror att du blandar äpplen med päron. Du borde vara tydligare när du går ut och redovisar sådana siffror!

Räknenisse