2015-03-09 06:00

2015-03-09 06:00

Pastorerna i församlingarnablundar för splittring och avhopp

NORDVÄRMLAND: Nystart med öppen smutskastning

Vad har hänt med pingstkyrkorna i vårt län? Tidigare fanns det stor verksamhet och alla kände sig välkomna. Nu är det splittringar, grupperingar och medlemmar som går ur församlingarna för att de inte längre känner sig välkomna och hemma i den kyrka som betytt så mycket för dem sedan barnsben.

Pastorer och andra styrande i församlingarna blundar för detta. Och en medveten smutskastning utförs öppet, och man ska helst inte ifrågasätta detta beteende för då är man ute i kylan direkt. Är det detta som kallas för nystart? Inte konstigt då att stolarna mestadels står tomma i våra pingstkyrkor. Det verkar som om de inte vill att folk kommer...

Vart har det så kallade kärleksbudskapet tagit vägen? Det finns ingen glädje, inget ljus längre, i alla fall inte i de norra delarna av länet. När inte ens de som ska sprida glädje och ljus varken kan eller vill sprida det, hur ska då församlingarna överleva? Då råder mörker i stället för det ljus... Inte mycket till nystart! Eller?

Loe

Vad har hänt med pingstkyrkorna i vårt län? Tidigare fanns det stor verksamhet och alla kände sig välkomna. Nu är det splittringar, grupperingar och medlemmar som går ur församlingarna för att de inte längre känner sig välkomna och hemma i den kyrka som betytt så mycket för dem sedan barnsben.

Pastorer och andra styrande i församlingarna blundar för detta. Och en medveten smutskastning utförs öppet, och man ska helst inte ifrågasätta detta beteende för då är man ute i kylan direkt. Är det detta som kallas för nystart? Inte konstigt då att stolarna mestadels står tomma i våra pingstkyrkor. Det verkar som om de inte vill att folk kommer...

Vart har det så kallade kärleksbudskapet tagit vägen? Det finns ingen glädje, inget ljus längre, i alla fall inte i de norra delarna av länet. När inte ens de som ska sprida glädje och ljus varken kan eller vill sprida det, hur ska då församlingarna överleva? Då råder mörker i stället för det ljus... Inte mycket till nystart! Eller?

Loe