2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Tjänar 1 792 kronor per dag

TIGGARE:

Svar till signaturen Sören (NWT 5/3):

Jag har under en längre tid studerat svenskarnas generositet till tiggarna. Jag har stått på fem olika ställen, två timmar åt gången. När man står på nära håll är det lätt och se vad de får. Jag har beräknat på en timme. Då var det 28 stycken som lämnade bidrag, därav gav 21 stycken mynt, sju gav en sedel och det lägsta var en 20-kronorssedel. Om varje gav minst fyra kronor så blir det 84 plus sju gånger 20, lika med 140. Totalt 224 kronor på en timme. Det blir 1 792 kronor på en dag.

De här beräkningarna är ett snitt på de två timmar jag studerade det hela. Det var utanför köpcentra och systembolag, säkert några av de bästa ställena, är det bäst att tillägga. Detta är inte något överdrivet, snarare tvärt om. Det är många som ger både 50- och 100-kronorssedlar.

En som har mer på fötterna

Svar till signaturen Sören (NWT 5/3):

Jag har under en längre tid studerat svenskarnas generositet till tiggarna. Jag har stått på fem olika ställen, två timmar åt gången. När man står på nära håll är det lätt och se vad de får. Jag har beräknat på en timme. Då var det 28 stycken som lämnade bidrag, därav gav 21 stycken mynt, sju gav en sedel och det lägsta var en 20-kronorssedel. Om varje gav minst fyra kronor så blir det 84 plus sju gånger 20, lika med 140. Totalt 224 kronor på en timme. Det blir 1 792 kronor på en dag.

De här beräkningarna är ett snitt på de två timmar jag studerade det hela. Det var utanför köpcentra och systembolag, säkert några av de bästa ställena, är det bäst att tillägga. Detta är inte något överdrivet, snarare tvärt om. Det är många som ger både 50- och 100-kronorssedlar.

En som har mer på fötterna