2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

En halvtimmes väntan i landstingskön

TELEFONI:

Kul det här när man ringer till vårdcentralen och telefonsvararen säger att ”det är många som ringer nu, du är placerad i kö. Du har plats arton. Beräknad väntetid är två minuter”.

Det går några minuter och gubben dyker upp igen. ”Du är fortfarande placerad i kö...” Efter 20 minuter när man har hört detta x antal gånger blir man lätt frustrerad. ”Du är fortfarande placerad i kö.” Vilken tur! ”Det är fortfarande kö...” och så vidare. Sedan: ”Önskar du bli uppringd och behålla din plats i kön?” Jomenvisst, jag har väntat i 25 minuter, men nu är det läge att ge upp...

Jag fick prata med en trevlig sköterska och fick en tid efter 35 minuter – inte två. Jag vet ju att hon inte kan hjälpa vad som centralt är styrt att sägas på svararen. Men samtalet lämnar mig väldigt frågande till vem som bestämmer att det skulle ha kunnat ta två minuter från plats 18 till plats 1. Den personen har förmodligen aldrig suttit i telefonkö hos landstinget.

Sophia Janson

Kul det här när man ringer till vårdcentralen och telefonsvararen säger att ”det är många som ringer nu, du är placerad i kö. Du har plats arton. Beräknad väntetid är två minuter”.

Det går några minuter och gubben dyker upp igen. ”Du är fortfarande placerad i kö...” Efter 20 minuter när man har hört detta x antal gånger blir man lätt frustrerad. ”Du är fortfarande placerad i kö.” Vilken tur! ”Det är fortfarande kö...” och så vidare. Sedan: ”Önskar du bli uppringd och behålla din plats i kön?” Jomenvisst, jag har väntat i 25 minuter, men nu är det läge att ge upp...

Jag fick prata med en trevlig sköterska och fick en tid efter 35 minuter – inte två. Jag vet ju att hon inte kan hjälpa vad som centralt är styrt att sägas på svararen. Men samtalet lämnar mig väldigt frågande till vem som bestämmer att det skulle ha kunnat ta två minuter från plats 18 till plats 1. Den personen har förmodligen aldrig suttit i telefonkö hos landstinget.

Sophia Janson