2015-02-28 06:00

2015-02-28 06:00

Därför körs det för fort

TRAFIK:

Det har varit många insändare om biltrafiken på Sandbäcksgatan i Karlstad. Själv kör jag där minst två gånger om dagen. Mina intryck är att få släpper på gasen direkt vid 50-skylten vid Brigadmuseet beroende på att man där har fri sikt minst 200 meter framåt. Men när man kommer till hyreshusen brukar alla saktat in till laglig hastighet eller mindre. Motsvarande sak gäller i andra riktningen.

För en gångtrafikant är det väldigt svårt att läsa av hastighet på bilar. Det är lätt av den överskattas. Finns det några riktiga mätningar på den aktuella sträckan, eller bygger alla insändare på egna uppskattningar?

Vad gäller övergångsställen kan jag hålla med om att de bör återföras.

Vardagsbilist

Det har varit många insändare om biltrafiken på Sandbäcksgatan i Karlstad. Själv kör jag där minst två gånger om dagen. Mina intryck är att få släpper på gasen direkt vid 50-skylten vid Brigadmuseet beroende på att man där har fri sikt minst 200 meter framåt. Men när man kommer till hyreshusen brukar alla saktat in till laglig hastighet eller mindre. Motsvarande sak gäller i andra riktningen.

För en gångtrafikant är det väldigt svårt att läsa av hastighet på bilar. Det är lätt av den överskattas. Finns det några riktiga mätningar på den aktuella sträckan, eller bygger alla insändare på egna uppskattningar?

Vad gäller övergångsställen kan jag hålla med om att de bör återföras.

Vardagsbilist