2015-02-16 06:00

2015-02-16 06:00

Vi vuxna haralltid ett val

:

Jag läser artiklar om lärare som begår övergrepp mot barn och blir anmälda. Jag läser artiklar om elever som attackerar lärare och blir anmälda. Jag läser om föräldrar och fosterföräldrar som begår övergrepp mot barn.

Nu har vi en vuxen man som anser att han är i behov av att lägga ner en nio år gammal pojke på golvet. Vet inte vi vuxna hur stora och skräckinjagande vi kan vara för ett litet barn? Barnet må vara aggressivt eller våldsamt – men därifrån till detta övervåld är väl vägen väldigt lång.

Inbilla mig inte att den vuxne i sammanhanget inte hade något annat val...

K N

Jag läser artiklar om lärare som begår övergrepp mot barn och blir anmälda. Jag läser artiklar om elever som attackerar lärare och blir anmälda. Jag läser om föräldrar och fosterföräldrar som begår övergrepp mot barn.

Nu har vi en vuxen man som anser att han är i behov av att lägga ner en nio år gammal pojke på golvet. Vet inte vi vuxna hur stora och skräckinjagande vi kan vara för ett litet barn? Barnet må vara aggressivt eller våldsamt – men därifrån till detta övervåld är väl vägen väldigt lång.

Inbilla mig inte att den vuxne i sammanhanget inte hade något annat val...

K N