2015-02-14 06:00

2015-02-14 06:00

Ledsen för p-böter

TRAFIK:

I dag rann tårarna nerför kinderna när jag körde från jobbet för att hämta mina söner på fritids. Jag hade parkerat sju meter ifrån en T-korsning av två mindre gator där det alltid står bilar. Straffet blev 1 000 kronor i böter.

Jag är inte emot böter. Jag förstår syftet med dem. Och felet var mitt eget: jag gick på vad jag sett alla andra göra i stället för att tvivla och googla parkeringsregler.

Men för en ensamstående mamma är böter på 1 000 kronor som en käftsmäll, en spark på någon som redan halvligger. 1 000 kronor finns inte över på en månad. Jag skulle ha lärt mig samma läxa med en bot på 300 kronor. Var finns rimligheten i parkeringsböternas storlek, Karlstads kommun? Vilka argument fördes fram när man bestämde denna fantasisumma för vissa typer av felparkering?

Vingklippt mamma

I dag rann tårarna nerför kinderna när jag körde från jobbet för att hämta mina söner på fritids. Jag hade parkerat sju meter ifrån en T-korsning av två mindre gator där det alltid står bilar. Straffet blev 1 000 kronor i böter.

Jag är inte emot böter. Jag förstår syftet med dem. Och felet var mitt eget: jag gick på vad jag sett alla andra göra i stället för att tvivla och googla parkeringsregler.

Men för en ensamstående mamma är böter på 1 000 kronor som en käftsmäll, en spark på någon som redan halvligger. 1 000 kronor finns inte över på en månad. Jag skulle ha lärt mig samma läxa med en bot på 300 kronor. Var finns rimligheten i parkeringsböternas storlek, Karlstads kommun? Vilka argument fördes fram när man bestämde denna fantasisumma för vissa typer av felparkering?

Vingklippt mamma