2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Brott och straff

:

Väldigt bra jobbat av polisen med att gripa nio inbrottstjuvar på en och samma dag!

Men vad blir straffet för dessa som inte kan låta bli andras saker? Alliansen hade ett förslag om att det skulle bli minst ett år i fängelse för bostadsinbrott, men det gick väl aldrig igenom för det blev högljudda protester om att det var verkningslöst. Är det böter eller samhällstjänst som hägrar som straff, eller blir det inget straff alls om de är förstagångsförbrytare?

Tryggare?

Väldigt bra jobbat av polisen med att gripa nio inbrottstjuvar på en och samma dag!

Men vad blir straffet för dessa som inte kan låta bli andras saker? Alliansen hade ett förslag om att det skulle bli minst ett år i fängelse för bostadsinbrott, men det gick väl aldrig igenom för det blev högljudda protester om att det var verkningslöst. Är det böter eller samhällstjänst som hägrar som straff, eller blir det inget straff alls om de är förstagångsförbrytare?

Tryggare?