2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

Utbilda sköterskor på distans

:

Som vi vet sedan lång tid tillbaka råder det stor brist på sjuksköterskor vid länets sjukhus. Vore det inte på sin plats att förenkla för dem som vill studera till detta yrke?

Själv har jag, som bor långt från Karlstad och som dessutom är mamma, insett hur krångligt det skulle bli för mig att läsa till sjuksköterska med bland annat lång pendling nästan varje dag. Varför kan inte Karlstad, som ligger i framkant vad gäller distansutbildningar, låta fler få möjlighet att studera till sjuksköterskor genom att införa en distansutbildning?

Distansutbildningar är otroligt smidigt och möjliggör studier för alla, inklusive de som inte kan flytta på sig så lätt. Man kan ju alltid hoppas att vi i framtiden kommer få se fler sådana utbildningar.

Marie

Som vi vet sedan lång tid tillbaka råder det stor brist på sjuksköterskor vid länets sjukhus. Vore det inte på sin plats att förenkla för dem som vill studera till detta yrke?

Själv har jag, som bor långt från Karlstad och som dessutom är mamma, insett hur krångligt det skulle bli för mig att läsa till sjuksköterska med bland annat lång pendling nästan varje dag. Varför kan inte Karlstad, som ligger i framkant vad gäller distansutbildningar, låta fler få möjlighet att studera till sjuksköterskor genom att införa en distansutbildning?

Distansutbildningar är otroligt smidigt och möjliggör studier för alla, inklusive de som inte kan flytta på sig så lätt. Man kan ju alltid hoppas att vi i framtiden kommer få se fler sådana utbildningar.

Marie