2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

Kajorna tränger undan bådekoltrastarna och småfåglarna

KARLSTAD/KAJSTAD: Ett tilltagande problem

Vad tänker Karlstads kommun göra åt alla kajor som fullständigt invaderar staden? De senaste fyra åren har jag sett antalet kajor stadigt öka, men jag har inte hört koltrasten på lika länge – finns det något samband? Kajorna finns överallt, inte bara runt fågelborden utan även i stora horder uppe i träd i centrala Karlstad. De skränar och förorenar.

Jag vill gärna mata småfåglarna nu när det är kallt, men så fort det finns mat vid fågelbordet flockas en stor mängd kajor där, så småfåglarna har inte en chans. Detta känns som en sanitär olägenhet.

Jag har läst i NWT att man försöker hålla antalet måsar nere, men kajorna har man tydligen inte lyckats med – eller finns det ingen plan för detta?

Jag vill gärna ha svar från ansvarig på kommunen. Kanske dags att byta namn till Kajstad...?

Småfågelvän

Vad tänker Karlstads kommun göra åt alla kajor som fullständigt invaderar staden? De senaste fyra åren har jag sett antalet kajor stadigt öka, men jag har inte hört koltrasten på lika länge – finns det något samband? Kajorna finns överallt, inte bara runt fågelborden utan även i stora horder uppe i träd i centrala Karlstad. De skränar och förorenar.

Jag vill gärna mata småfåglarna nu när det är kallt, men så fort det finns mat vid fågelbordet flockas en stor mängd kajor där, så småfåglarna har inte en chans. Detta känns som en sanitär olägenhet.

Jag har läst i NWT att man försöker hålla antalet måsar nere, men kajorna har man tydligen inte lyckats med – eller finns det ingen plan för detta?

Jag vill gärna ha svar från ansvarig på kommunen. Kanske dags att byta namn till Kajstad...?

Småfågelvän