2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

Har för stor administration

UNIVERSITETET:

Angående nedläggningen av ämnena biomedicin och oral hälsa vid Karlstads universitet:

Universitetet snedfördelar sina intäkter; alldeles för mycket går till en stor administration. Om rektor hade kapat i administrationen och fördelat mer pengar till ämnena, så skulle nedläggning av ämnen inte ha behövts.

Diskussionen om en för stor administration har funnits under många år, men ingen verkar göra något åt den. Nu har den fått mycket tråkiga konsekvenser i och med att viktiga yrkesgrupper inte längre utbildas vid universitetet.

Anställd vid Karlstads universitet

Angående nedläggningen av ämnena biomedicin och oral hälsa vid Karlstads universitet:

Universitetet snedfördelar sina intäkter; alldeles för mycket går till en stor administration. Om rektor hade kapat i administrationen och fördelat mer pengar till ämnena, så skulle nedläggning av ämnen inte ha behövts.

Diskussionen om en för stor administration har funnits under många år, men ingen verkar göra något åt den. Nu har den fått mycket tråkiga konsekvenser i och med att viktiga yrkesgrupper inte längre utbildas vid universitetet.

Anställd vid Karlstads universitet