2015-01-26 06:00

2015-01-26 06:00

Varorna skavara färska!

KARLSTAD:

Svar till Malla (NWT 23/1):

Du påtalade att Coop Konsum Norrstrand sänker priset på vissa varor som närmar sig sitt bäst före-datum, och att dessa varor inte är färska.

Anledningen till att vi plockar bort varor som närmar sig sitt bäst före-datum är att våra kunder ska ha tid på sig att konsumera produkterna när de kommer hem. Vi vill helt enkelt att man ska kunna lita på att våra varor alltid är färska. Däremot säljer vi ut de varor som har ett kortare datum till rabatterat pris. Det tycker vi är en bättre lösning än att slänga bort fullt tjänlig mat i onödan.

Du är välkommen att kontakta undertecknad om du har ytterligare funderingar.

Klas Olsson

Konsum Värmland

Svar till Malla (NWT 23/1):

Du påtalade att Coop Konsum Norrstrand sänker priset på vissa varor som närmar sig sitt bäst före-datum, och att dessa varor inte är färska.

Anledningen till att vi plockar bort varor som närmar sig sitt bäst före-datum är att våra kunder ska ha tid på sig att konsumera produkterna när de kommer hem. Vi vill helt enkelt att man ska kunna lita på att våra varor alltid är färska. Däremot säljer vi ut de varor som har ett kortare datum till rabatterat pris. Det tycker vi är en bättre lösning än att slänga bort fullt tjänlig mat i onödan.

Du är välkommen att kontakta undertecknad om du har ytterligare funderingar.

Klas Olsson

Konsum Värmland