2015-01-19 06:00

2015-01-20 23:16

Satiren går över gränsen

CHARLIE HEDBO: Du gamla du fria

Upproret i Paris orsakades ju av, att en journalist i sitt magasin, tecknade en nidbild av Profeten Muhammed, som ju är islams heliga ledare och förebild!

Att ta denna Muhammed som en struntfigur, och ge ut i en tidning med honom i elaka bilder och tal, förstår väl normalt funtade personer, att det skulle bli stor turbulens omkring, så varför gör då tidningen på detta vis?

Här i Sverige hade vi samma händelse för en tid sedan, då en tecknare ville göra sig sedd och hörd genom att förnedra Muhammed! Yttrandefrihet har väl också en gräns, och borde bejakas, och inte användas i syfte att förarga för egen vinnings skull!

Att ta denna Muhammed som en struntfigur, och ge ut i en tidning med honom i elaka bilder och tal, förstår väl normalt funtade personer, att det skulle bli stor turbulens omkring, så varför gör då tidningen på detta vis?

Här i Sverige hade vi samma händelse för en tid sedan, då en tecknare ville göra sig sedd och hörd genom att förnedra Muhammed! Yttrandefrihet har väl också en gräns, och borde bejakas, och inte användas i syfte att förarga för egen vinnings skull!