2015-01-12 06:00

2015-01-20 22:41

Rätt med inställd jakt

VARG:

Som vanligt kan man läsa om uppjagade jägare när vargjakten ställs in. En ”Sven” säger att man arrenderar jaktmark, har åkt 25 mil och hyr en stuga i en vecka för 5 000 kronor. Hur du planerar ditt liv är din sak, Sven, klaga inte! Om du i förväg lägger ut pengar utan att veta att jakten blir av, det är din sak hur du vill spendera dina pengar, men klaga inte! Var glad för en sak nu i efterhand, du har lagt pengar på annat än sprit, och det är ju bra. Jakten är liksom inte över på måndag eftermiddag, om du hade missat det.

Att en domare i Karlstad har fattat beslutet är ju rätt. Alla beslut ska kunna ha en rättslig prövning, så säger lagen. I detta fall saknades rättslig prövning och då blir jakten stoppad. Det är enkelt!

Om man är en skjutgalen gubbe som vill göra av med aggressioner ute i skogen och skjuta, då har man problem. För dessa människor rekommenderar jag terapeutisk samtalskontakt i stället för ge sig ut och skjuta på oskyldiga i skogen. Att människor som ”Sven” tillåts vara ute i skogen gör en ju livrädd. Vad möter man för tokstollar med gevär i skogen egentligen, de borde ju låsas in så att resten av oss kan gå tryggt och säkert ute.

Moa Berg

Som vanligt kan man läsa om uppjagade jägare när vargjakten ställs in. En ”Sven” säger att man arrenderar jaktmark, har åkt 25 mil och hyr en stuga i en vecka för 5 000 kronor. Hur du planerar ditt liv är din sak, Sven, klaga inte! Om du i förväg lägger ut pengar utan att veta att jakten blir av, det är din sak hur du vill spendera dina pengar, men klaga inte! Var glad för en sak nu i efterhand, du har lagt pengar på annat än sprit, och det är ju bra. Jakten är liksom inte över på måndag eftermiddag, om du hade missat det.

Att en domare i Karlstad har fattat beslutet är ju rätt. Alla beslut ska kunna ha en rättslig prövning, så säger lagen. I detta fall saknades rättslig prövning och då blir jakten stoppad. Det är enkelt!

Om man är en skjutgalen gubbe som vill göra av med aggressioner ute i skogen och skjuta, då har man problem. För dessa människor rekommenderar jag terapeutisk samtalskontakt i stället för ge sig ut och skjuta på oskyldiga i skogen. Att människor som ”Sven” tillåts vara ute i skogen gör en ju livrädd. Vad möter man för tokstollar med gevär i skogen egentligen, de borde ju låsas in så att resten av oss kan gå tryggt och säkert ute.

Moa Berg