2015-01-09 06:00

2015-01-20 22:46

Plats och pengar finns

MIGRATION:

Svar till signaturen Ännu en så kallad rasist (NWT 8/1):

Jag kan förstå att du går på allt som skrivs och sägs men jag kan ingenstans i din insändare läsa något som belägger dina påståenden. Sverige klarar av att ta emot många fler flyktingar men det krävs att alla kommuner i landet tar sitt ansvar.

Att politiken för migration och integration kan förbättras är sant men det innebär inte att vi inte klarar av fler. I år beräknas mottagandet kosta cirka 14 miljarder kronor brutto, enligt SD, men då är alltså inga samhällsvinster medräknade. Det kan jämföras med julhandeln, som uppgår till cirka 63 miljarder. Så visst har vi både råd och plats, om viljan finns.

Wäppling

Svar till signaturen Ännu en så kallad rasist (NWT 8/1):

Jag kan förstå att du går på allt som skrivs och sägs men jag kan ingenstans i din insändare läsa något som belägger dina påståenden. Sverige klarar av att ta emot många fler flyktingar men det krävs att alla kommuner i landet tar sitt ansvar.

Att politiken för migration och integration kan förbättras är sant men det innebär inte att vi inte klarar av fler. I år beräknas mottagandet kosta cirka 14 miljarder kronor brutto, enligt SD, men då är alltså inga samhällsvinster medräknade. Det kan jämföras med julhandeln, som uppgår till cirka 63 miljarder. Så visst har vi både råd och plats, om viljan finns.

Wäppling