2014-12-23 06:00

2015-01-20 22:45

Tolerans och givmildhet studsar tillbaka

FÅGLAR/FLYKTINGARE

Replik till signaturen Leif W (NWT 20/12):

Ja, liknelsen med fåglar haltar. Jag vet att mesar och talgoxar till och med är födda i holkar här på gården. Det borde ha stått sidensvansar och domherrar som kommer i flockar bland annat från Sibirien. Men du har ju förstått ironin då du nämner Rumänien.

I min värld hjälper man hungriga människor och fåglar oavsett i vilket land de har fötts. Har man inte råd att hjälpa sin egen art, sina medmänniskor, med en slant – då har man inte heller råd att mata fåglarna.

Snålhet och girighet lönar sig sällan. Tolerans och givmildhet studsar tillbaka.

go

Replik till signaturen Leif W (NWT 20/12):

Ja, liknelsen med fåglar haltar. Jag vet att mesar och talgoxar till och med är födda i holkar här på gården. Det borde ha stått sidensvansar och domherrar som kommer i flockar bland annat från Sibirien. Men du har ju förstått ironin då du nämner Rumänien.

I min värld hjälper man hungriga människor och fåglar oavsett i vilket land de har fötts. Har man inte råd att hjälpa sin egen art, sina medmänniskor, med en slant – då har man inte heller råd att mata fåglarna.

Snålhet och girighet lönar sig sällan. Tolerans och givmildhet studsar tillbaka.

go