2014-12-18 06:00

2015-01-20 23:11

Vill flytta men ändå bo kvar

LANDSBYGD:

Jag funderar på att bo kvar på min gamla adress men mantalsskriva mig och betala skatt i annan kommun...

Varför? Jo, därför att skatten är hög i min lantliga hemkommun utan att vi har samma fördelar – tända lyktstolpar – här som i stan. Vi som bor här betalar också skatt men får mindre för dessa pengar än vad de i tätorten får. Då kan man lika gärna skriva sig på en adress i Karlstad, få lägre skatt där och tjäna några kronor.

Vi vill bo kvar där vi bor nu, för vi trivs här, men det är bedrövligt med detta mörker! Och det gäller nog flera kommuner i vårt vackra Värmland!

Månskensbonde

Jag funderar på att bo kvar på min gamla adress men mantalsskriva mig och betala skatt i annan kommun...

Varför? Jo, därför att skatten är hög i min lantliga hemkommun utan att vi har samma fördelar – tända lyktstolpar – här som i stan. Vi som bor här betalar också skatt men får mindre för dessa pengar än vad de i tätorten får. Då kan man lika gärna skriva sig på en adress i Karlstad, få lägre skatt där och tjäna några kronor.

Vi vill bo kvar där vi bor nu, för vi trivs här, men det är bedrövligt med detta mörker! Och det gäller nog flera kommuner i vårt vackra Värmland!

Månskensbonde