2014-12-16 06:00

2015-01-20 22:44

Det är sjukt sjukt med allt sjukt

INSÄNDARE

Något jag märkt ökat markant i olika sammanhang är ordet sjukt. Det hörs bland människor runt om mig, man hör det även i teve, radio och tidningar. Det hörs sjukt kul, sjukt mysigt, sjukt gott, sjukt dåligt, ja det är sjukt hit och sjukt dit. Nästan så jag får klåda av att höra ordet i tid och otid.

Sjukt förekommer om man vunnit en miljonvinst, eller en skidtävling. Spelar ingen roll om man varit med om något positivt eller negativt. Men själva ordet är av negativ art, och därför kanske man ska tänka sig för. Det vi hör och läser påverkar oss och vårt mående i hög grad. Man kan ju byta ut det mot exempelvis fantastiskt, jätte, ofantligt. Svenska språket har många ord, varför inte använda dem på bästa sätt?


Hillevi Nylander

Något jag märkt ökat markant i olika sammanhang är ordet sjukt. Det hörs bland människor runt om mig, man hör det även i teve, radio och tidningar. Det hörs sjukt kul, sjukt mysigt, sjukt gott, sjukt dåligt, ja det är sjukt hit och sjukt dit. Nästan så jag får klåda av att höra ordet i tid och otid.

Sjukt förekommer om man vunnit en miljonvinst, eller en skidtävling. Spelar ingen roll om man varit med om något positivt eller negativt. Men själva ordet är av negativ art, och därför kanske man ska tänka sig för. Det vi hör och läser påverkar oss och vårt mående i hög grad. Man kan ju byta ut det mot exempelvis fantastiskt, jätte, ofantligt. Svenska språket har många ord, varför inte använda dem på bästa sätt?


Hillevi Nylander