2014-12-12 06:00

2015-01-20 22:44

Fler samlas kring matbordet

TIGGERI

I stort sett alla länder utom Sverige har förbjudit tigger med påföljd att vi som vanligt övertar ansvaret. Ju fler du matar i dag, desto fler sitter vid matbordet i morgon. Irina (32 år) tigger för att försörja sina åtta hungriga barn. Roman, 20 år plågas av att inte få tillfälle att höra den förstföddes skrik vid kommande förlossning. Personer inom övriga EU tvingas noggrant planera ekonomi och barnaskara.

Realist

I stort sett alla länder utom Sverige har förbjudit tigger med påföljd att vi som vanligt övertar ansvaret. Ju fler du matar i dag, desto fler sitter vid matbordet i morgon. Irina (32 år) tigger för att försörja sina åtta hungriga barn. Roman, 20 år plågas av att inte få tillfälle att höra den förstföddes skrik vid kommande förlossning. Personer inom övriga EU tvingas noggrant planera ekonomi och barnaskara.

Realist