2017-04-20 17:57

2017-04-20 17:57

Jagar ny seger i Portugal

MONTALEGRE: Rallycross

Det finns bra rekord och så finns det fantastiska. För Johan Kristoffersson och Petter Solberg är Montalegre en plats där de har sitt absolut bästa rekord.

Sedan Portugal tog steget in i VM 2014 har antingen Johan eller Petter vunnit semifinalen och naturligtvis finalerna.

2014 och 2016 var det den trefaldige världsmästaren från Norge som dominerade. 2015 var det hans svenska teamkollega Johan Kristoffersson som fick med sig fina minnen från Montalegre efter att ha tagit sin första seger i VM.

Den här helgen kommer Johan och Petter att försöka fördjupa sitt speciella förhållande med mästerskapets västligaste tävling i Europa och bygga vidare på den övertygande start som de gjorde med sin Polo GTI Supercar i Barcelona tidigare den här månaden.

Volkswagen Sweden var det enda team som tog sig till final med båda sina bilar. Och det var den typen av målmedveten inställning till säsongspremiären som gjorde det möjligt för teamet att lämna Circuit de Barcelona-Catalunya som ledare.

Fantastisk start

Efter första omgången har teamet jobbat hårt med att vidareutveckla Polo GTI Supercar, en racer som kom till i all hast.

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen, säger Petter Solberg.

– Allt blev klart så sent för teamet och att komma hem från Spanien med poäng var ett bra resultat – att leda teammästerskapet är fantastiskt. Teammästerskapet är det vi verkligen siktar på den här säsongen med en så stark förare som Johan vid sidan av mig, fortsätter Petter.

– Men den här helgen är speciell. Portugal är en bana som jag verkligen gillar och där jag har varit framgångsrik de tre senaste åren. Låt oss hoppas det fortsätter så. Vi kommer definitivt i god form efter ett test före racet.

– För mig är Montalegre förknippat med goda minnen efter de två åren som jag tävlat där, säger Johan Kristoffersson, som är lika förtjust i platsen för andra omgången i mästerskapet.

Kan attackera

– Att vinna 2015 var en fantastisk början på säsongen och som Petter säger är det en plats där både han och jag verkar trivas. Det är en fin bana, en plats där man kan attackera och göra skillnad och det är vad jag vill göra den här helgen.

– Känslan att vinna inför den portugisiska publiken är otrolig, säger Petter Solberg.

– Det är en fantastisk bana och det är ett ställe där vi vunnit två gånger av tre. Men den kan vara knepig med det oförutsägbara vädret.

Montalegre-banan ligger nära den spanska gränsen i Vila Real och är den västligaste World RX-banan på den europeiska kontinenten.

Sedan Portugal tog steget in i VM 2014 har antingen Johan eller Petter vunnit semifinalen och naturligtvis finalerna.

2014 och 2016 var det den trefaldige världsmästaren från Norge som dominerade. 2015 var det hans svenska teamkollega Johan Kristoffersson som fick med sig fina minnen från Montalegre efter att ha tagit sin första seger i VM.

Den här helgen kommer Johan och Petter att försöka fördjupa sitt speciella förhållande med mästerskapets västligaste tävling i Europa och bygga vidare på den övertygande start som de gjorde med sin Polo GTI Supercar i Barcelona tidigare den här månaden.

Volkswagen Sweden var det enda team som tog sig till final med båda sina bilar. Och det var den typen av målmedveten inställning till säsongspremiären som gjorde det möjligt för teamet att lämna Circuit de Barcelona-Catalunya som ledare.

Fantastisk start

Efter första omgången har teamet jobbat hårt med att vidareutveckla Polo GTI Supercar, en racer som kom till i all hast.

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen, säger Petter Solberg.

– Allt blev klart så sent för teamet och att komma hem från Spanien med poäng var ett bra resultat – att leda teammästerskapet är fantastiskt. Teammästerskapet är det vi verkligen siktar på den här säsongen med en så stark förare som Johan vid sidan av mig, fortsätter Petter.

– Men den här helgen är speciell. Portugal är en bana som jag verkligen gillar och där jag har varit framgångsrik de tre senaste åren. Låt oss hoppas det fortsätter så. Vi kommer definitivt i god form efter ett test före racet.

– För mig är Montalegre förknippat med goda minnen efter de två åren som jag tävlat där, säger Johan Kristoffersson, som är lika förtjust i platsen för andra omgången i mästerskapet.

Kan attackera

– Att vinna 2015 var en fantastisk början på säsongen och som Petter säger är det en plats där både han och jag verkar trivas. Det är en fin bana, en plats där man kan attackera och göra skillnad och det är vad jag vill göra den här helgen.

– Känslan att vinna inför den portugisiska publiken är otrolig, säger Petter Solberg.

– Det är en fantastisk bana och det är ett ställe där vi vunnit två gånger av tre. Men den kan vara knepig med det oförutsägbara vädret.

Montalegre-banan ligger nära den spanska gränsen i Vila Real och är den västligaste World RX-banan på den europeiska kontinenten.