2016-08-31 06:00

2016-08-31 06:00

Arvika lägger ner damlaget

ARVIKA: Innebandy

Ifjol spelade sig Arvikas innebandydamer fram till en andraplats i division IV – med bara tre förluster fördelat på 15 omgångar.
Nu när seriespelet drar igång för den här säsongen finns dock inte västvärmländskorna med i någon seniorserie. När ett stort antal spelare försvann, av olika anledningar, fann man inget annat alternativ än att lägga ner laget.

– En del ville ut och resa, en del ville jobba och en del hade helt enkelt tröttnat. Truppen blev mindre och mindre och till slut fick vi sätta oss ned och grunna på vad vi kunde göra för att det skulle bli så bra som möjligt för framtiden, konstaterar Arvika Innebandys nytillträdde ordförande, Kristina Nyström.

Satsar på DJ20

Med ett tiotal spelare borta ur ekvationen hade man bara 12-13 spelare att tillgå och då valde man att satsa enbart på spel i DJ20-serien.

– Visst, vi skulle ha kunnat få ihop det på en höft, men då hade stackarna i DJ fått spela dubbelt. Vi tog ett gemensamt beslut och just med tanke på att vi ska kunna bygga underifrån och för att det ska bli något bra för framtiden.

En lösning som inte ska komma att drabba någon enskild spelare.

– Nej, i DJ-serien kan man även ta in tre seniorer, så det är inget problem, förtydligar Nyström, som trots allt ser positivt på framtiden för daminnebandyn i Arvika.

Nytt samarbete

En stor del i det är det samarbete som man dragit igång mellan Arvika och Dottevik, de två föreningarna med ungdomsverksamhet på tjejsidan.

– Vi har pratat mycket om att göra något för att främja tjejinnebandyn i stan, efter att föreningarna i många år dragit åt olika håll. Det måste till ett samarbete helt enkelt för att komma någonstans.

Och det är precis vad man har uppnått.

– Historiskt är det inte någon förening som har klarat att hålla i det år efter år, något år har det varit Arvika, något år har det varit Dottevik. Rent krasst har inte tjejerna räckt till för två föreningar, konstaterar Kalle Mossberg i Dotteviks IF.

– Nu har vi börjat prata på hur vi kan göra och vad som är det bästa för tjejerna på långt sikt.

Det gör man genom att redan nu öppna upp för kombinationslag, under namnen Arvika/Dottevik och Dottevik/Arvika.

– Det gäller de äldsta lagen, två i Dottevik och två i Arvika, fortsätter Mossberg.

Det omfattar i nuläget Arvikas DJ20 och F02-03 samt Dotteviks F01-02 och F03-04.

– I mån av behov och tillgång ska vi kunna låna av varandra. Ingen ska behöva rata sitt eget lag. Huvudsaken är att vi inte splittrar tjejerna genom att få över dem till olika föreningar, utan att vi gör något gemensamt för att det ska bli bra i längden. Förhoppningsvis så sprids det runtomkring att vi faktiskt satsar på tjejerna och försöker samarbeta. Då kan det bli attraktivt för andra att komma hit också, bygger Nyström på.

– En del ville ut och resa, en del ville jobba och en del hade helt enkelt tröttnat. Truppen blev mindre och mindre och till slut fick vi sätta oss ned och grunna på vad vi kunde göra för att det skulle bli så bra som möjligt för framtiden, konstaterar Arvika Innebandys nytillträdde ordförande, Kristina Nyström.

Satsar på DJ20

Med ett tiotal spelare borta ur ekvationen hade man bara 12-13 spelare att tillgå och då valde man att satsa enbart på spel i DJ20-serien.

– Visst, vi skulle ha kunnat få ihop det på en höft, men då hade stackarna i DJ fått spela dubbelt. Vi tog ett gemensamt beslut och just med tanke på att vi ska kunna bygga underifrån och för att det ska bli något bra för framtiden.

En lösning som inte ska komma att drabba någon enskild spelare.

– Nej, i DJ-serien kan man även ta in tre seniorer, så det är inget problem, förtydligar Nyström, som trots allt ser positivt på framtiden för daminnebandyn i Arvika.

Nytt samarbete

En stor del i det är det samarbete som man dragit igång mellan Arvika och Dottevik, de två föreningarna med ungdomsverksamhet på tjejsidan.

– Vi har pratat mycket om att göra något för att främja tjejinnebandyn i stan, efter att föreningarna i många år dragit åt olika håll. Det måste till ett samarbete helt enkelt för att komma någonstans.

Och det är precis vad man har uppnått.

– Historiskt är det inte någon förening som har klarat att hålla i det år efter år, något år har det varit Arvika, något år har det varit Dottevik. Rent krasst har inte tjejerna räckt till för två föreningar, konstaterar Kalle Mossberg i Dotteviks IF.

– Nu har vi börjat prata på hur vi kan göra och vad som är det bästa för tjejerna på långt sikt.

Det gör man genom att redan nu öppna upp för kombinationslag, under namnen Arvika/Dottevik och Dottevik/Arvika.

– Det gäller de äldsta lagen, två i Dottevik och två i Arvika, fortsätter Mossberg.

Det omfattar i nuläget Arvikas DJ20 och F02-03 samt Dotteviks F01-02 och F03-04.

– I mån av behov och tillgång ska vi kunna låna av varandra. Ingen ska behöva rata sitt eget lag. Huvudsaken är att vi inte splittrar tjejerna genom att få över dem till olika föreningar, utan att vi gör något gemensamt för att det ska bli bra i längden. Förhoppningsvis så sprids det runtomkring att vi faktiskt satsar på tjejerna och försöker samarbeta. Då kan det bli attraktivt för andra att komma hit också, bygger Nyström på.